:

:

TV Most

clock

Septembar 08, 2019   15:24

0

202

Plenković:Na provokacije reagujemo kao ozbiljna država

 Premijer Andrej Plenković izjavio je u nedelju kako je Hrvatska u pokušaju nenajavljenog ulaska 11 pripadnika vojske Srbije u Hrvatsku, reagovala kao ozbiljna država.

"Mi smo juče reagovali upravo onako kako reaguje ozbiljna država, ozbiljna Vlada, ozbiljna vlast koja drži do sebe kad neko pokuša izvesti provokaciju umesto da kulturno, u skladu sa praksom, hrvatskim zakonima i međunarodnom pravu najavi posetu, a potom eventualno i druge detalje", rekao je Plenković u Solinu na obeležavanju praznika Male Gospe i Dana grada.

Mi na takve provokacije odgovaramo čvrsto, ali isto tako čuvajući dignitet Hrvatske i naš pravni poredak, naveo je Plenković, a prenosi Hina.

"Mislim da smo uradili upravo ono što je trebalo i što bismo uradili i sutra", dodao je Plenković.

A potpredsednik hrvatske Vlade i ministar odbrane Damir Krstičević poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru odbrane Aleksandru Vulinu kako moraju razumjeti da "ovo više nije `91, pa da vojnici mogu ulaziti u Hrvatsku kad žele".

"Prema tome, zna se kako se to radi - zahtev, prema tome odobrenje. Hrvatska je ozbiljna država, u njoj se moraju sprovoditi hrvatski zakoni i Srbija mora to znati", poručio je Krstičević koji smatra da su državni vrh i premijer jasno iskazali hrvatski stav u vezi pokušaja srpskih vojnika da nenajavljeno uđu u Hrvatsku.

Izvor: Танјуг

PlenkovićHrvatska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva