:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Septembar 17, 2019   14:25

0

220

Plesni klub iz Mitrovice u Češkoj: Imamo tremu ali smo spremni

Plasači Street dance kluba iz Kosovske Mitrovice, pošli su jutros put Češke, gde će u narednih nekoliko dana kao deo reprezentacije Srbije, učestvovati na IDO Svetskom prvenstvu u uličnom plesu.

Jutros nešto pre 6h, ka češkom gradu Dječinu, krenulo je 45 plesača, predvođenih trenerom Zoranom Janačkovićem.

„Pretprošle godine na ovom takmičenju smo osvojili treće mesto, tako da se i ove godine radujemo isto tako dobrom plasmanu“ kaže Janačković i dodaje da je konkurencija izuzetno oštra – nadmetaće se 50 zemalja iz raznih krajeva sveta.

„Discipline u kojima se mi nadmećemo su All age group- kategorija preko 35 igrača, duo u juniorskom, seniorskom i dečjem uzrastu i solo“ kaže trener.

Janačković dodaje da je ovakvo putovanje  ozbiljan organizacioni podvig, obzirom da se na dalek put kreće sa decom i da je za sve to potrebno dosta novca.

„ Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica  izlazi u susret sa dosta sredstava, kako deca ne bi plaćala punu cenu i naravno roditelji koji uvek  imaju sluha i izdvoje za decu onoliko koliko je potrebno da možemo da odemo, da se družimo, da plešemo i vratimo se srećni“ kaže Janačković.

Prvenstvo počinje 19. septembra i traje do 22. ovog meseca.

Devojčice su uzbuđene. Kažu prvi put će videti Češku a za neke od njih ovo nije prvo nadmetanje svetskih razmera.

„ Ima malo treme. To je normalno jer su očekivanja velika. Prethodne dve godine osvojili smo bronzu i zlato na svetskom kupu. Treme ima ali ima i iskustva. Već smo se takmičili na evropskim i svetskim prvenstvima kao deo reprezentacije Srbije. Mi ćemo dati sve od sebe, uradićemo najbolje što umemo, pa kako bude“ kaže Tea Savić, najsikusniji plesač Street Dance kluba koja se sa državnog prvenstva održanom početkom juna u Beogradzu, vratila okićena zlatom.

„Trema je prisutna svakako , ali vežbali smo dosta, dosta trenirali i mislim da ćemo proći super“ dodaje Anja Radović, takođe stariji i iskusni plesač.

Sa njima na put kreću i znatno mlađe članice ovog kluba, Emilija Premović i Katarina Dejanović.

„Nikada nisam bila u inostranstvu. Uzbuđena sam i nadam se da će sve proteći kako treba. Nadam se prvom mestu, zato što jako dugo vežbamo ovu koreografiju i već smo je usavršile, tako da se nadam da će sve da prođe pozitivno“ kaže Emilija.

I Kaća je podjednako uzbuđena .

„Očekujem da se svi vratimo sa osvojenim prvim mestom. Trema postoji, ali nadam se da ćemo je savladati“ dodaje Katarina.

Inače, iz ovog kluba pozivaju sve drugare  da im se pridruže i da se oprobaju u ovoj sportsko – rekreativnoj ali i veoma kreativnoj disciplini.

„ To je odličan način za održavanje telesne težine za podizanje tonusa mišića, deca se pravilno razvijaju,  poboljšavaju koordinaciju pokreta i onu njihovu pozitivnu energiju, kanališemo na najbolji način. Siguran sam da bi se to svima svidelo, jer ovde deca dođu srećna a  odlaze još srećnija“, kaže trener.

On napominje da će uskoro početi i ciklus treninga Zumbe, koja se naročito preporučuje damama, a podrazumeva novi oblik fitnesa iskombinovanog sa latino-plesovima.

Street dance klub treninge održava ponedeljkom, sredom i petkom, u prostorijama Društvene ishrane, u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMKosovska MitrovicaStreet Dance клубČeška
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva