:

:

TV Most

Foto: Tanjug/AP

clock

Januar 22, 2015   12:05

0

115

Pobijena polovina šefova IS

Džon Keri je u Londonu, na sastanku koalicije zemalja koje se bore protiv Islamske države, rekao da su kopnene trupe Iraka, uz stranu pomoć od skoro 2.000 napada iz vazduha, ponovo zauzele 700 kvadratnih kilometara teritorije svoje zemlje, javlja Beta.

Američki diplomata je dodao da koalicija "može i bolje" - da treba da zaustavi dotok novca i stranih boraca Islamskoj državi i da spreči širenje njene propagande po svetu.

Keri se sastao i sa britanskim ministrom inostranih poslova Filipom Hamondom, s premijerom Iraka Hajderom el Abadijem i sa zvaničnicima iz 21 zemlje.

Cilj jednodnevne londonske konferencije jeste učvršćivanje te međunarodne koalicije protiv ekstremističke vojske, koja je zaposela velike delove Sirije i Iraka.

Premijer Abadi se nedavno požalio da oružje i municija ne stižu iračkim snagama dovoljno brzo i da se odugovlači s obukom iračkih vojnika.

Ipak, posle današnjeg sastanka, premijer Iraka je rekao da je zatražio veću podršku i dodao: "Mislim da taj moj poziv nije prošao nezapaženo".

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva