:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 17, 2021   12:47

0

132

Počela druga faza međustranačkog dijaloga vlasti i opozicije

U Palati Srbija danas je počela druga faza međustranačkog dijaloga između vlasti i opozicije uz učešće evroparlamentaraca o poboljšanju izbornih uslova u Srbiji.

Sastanku prisustvuju predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, kao i predstravnici vladajuće koalicije i opozicionih stranaka.

Iz Srpske napredne stranke tu je Vladimir Orlić, a iz redova socijalista sastanku prisustvuju Ðorđe Milićević i Žarko Obradović.

Među učesnicima su i predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, poslanica SDPS Nataša Mihailović Vacić.

Međustranačkom dijaluu prosustvuju i lider Stranke slobvode i pravde Dragan Ðilas, predsednik Nove stranke Aris Movsesijan, lider Dveri Boško Obradović, potrpedesednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, kao i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa posrednicima Evropskog parlamenta u međustranackom dijalogu Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom i Knutom Flekenštajnom.

U predlozima pojedinih stranaka evroposlanicima u koje je Tanjug imao uvid precizirano je koliko puta nedeljno i u kojim terminima opozicija treba da gostuje na javnim servisima, traži se poverenik za zaštitu zaposlenih u javnom sektoru, ali i preciziranje teksta koji su poslali evroparlamentarci.

Današnji razgovori će trajati do kasno popodne, a sutra se očekuje i konferencija za novinare predsednika Skupštine Srbije i evroposlanika.

Izvor: Танјуг

međustranački dijalogevroparlamentarci
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva