:

:

TV Most

clock

Decembar 05, 2019   12:38

0

87

Počela izgradnja auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice od Šapca ka Loznici

Počeli su radovi na izgradnji auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice od Šapca ka Loznici. Ukupna dužina saobraćajnice je 77 kilometara. Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da će auto-put i brza saobraćajnica biti vrhunskog kvaliteta, kao i da će biti izgrađeni na vreme. Dodao je da je cilj da se dovede mnogo više investitora u te krajeve.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da je ponosan što su u jednom danu potpisali ugovor za Moravski koridor i otvorili pripremne radove na izgradnju puta Ruma–Šabac–Loznica.

"Hoću da kažem i ljudima u Sremu, u Mačvi i Rumi i Šapcu i Loznici da će imati auto-put i brzi saobraćajnicu na vreme izgrađene, vrhunskog kvaliteta, ali to im ne znači samo saobraćajnicu koja će da ih povezuje sa Beogradom, koja će da ih povezuje sa drugim delom Srbije. To im znači više investitora", istakao je Vučić.

Cilj je da se dovede mnogo više investitora u te krajeve. "Hoćemo još više i još bolje, a svi hoće da dođu kada imaju dobre puteve", dodao je Vučić.

Čestitao je svim ljudima u Srbiji i rekao da će naša zemlja sa Moravskim koridorom i Sremsko-Mačvanskim koridorom izgledati potpuno drugačije.

"Bliža svim drugima, lakše će da se ide u Republiku Srbsku i BiH, lakše će da se ide na Gučevo, lakše će kasnije da se ide do Ljubovije, Malog Zvornika, Bajine Bašte i svih drugih mesta", rekao je predsednik.

"Ne mislimo da ovde stanemo i mislimo da nastavimo da gradimo", zaključio je Vučić.

Novi put spojiće Sremski i Mačvanski okrug i rešiti višegodišnje probleme stanovništva, ali i zahteve privrede ovog kraja. Kada se završi, od Podrinja do Beograda stizaće se duplo brže.

Sredinom novembra potpisan je komercijalni ugovor sa azerbejdžanskom kompanijom "Azvirt", a investicija je vredna 476 miliona evra.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva