:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 18, 2019   14:23

0

285

Počela izgradnja Instituta “Dedinje 2”

Položen je kamen temeljac za izgradnju Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" u Beogradu. Direktor "Dedinja" Milovan Bojić istakao je da je izgradnjom "Dedinja 2" dobijena velika bitka, dok je predsednik Aleksandar Vučić najavio veće zapošljavanje zdravstvenih radnika, kao i da će u zdravstvu biti povećane plate već ove godine.

 

Na svečanosti kojom je obeležen početak radova, direktor "Dedinja" Milovan Bojić rekao je da je ovo veliki dan za taj Insitut, koji je, kaže, jedna od vodećih zdravstvenih ustanova u Evropi i svetu.

"On je srpski brend, uvažen i prepoznat u celom svetu", rekao je Bojić.

Istakao je da iza Instituta stoje mnogobrojne generacije vrhunskih doktora, medicinskih sestara i tehničara, ali i armija zadovoljnih pacijenata iz celog regiona.

Podsetio je na početak rada klinike pre nešto više od četiri decenije, od kada je, kaže, učetvorostručen kapacitet i udesetostručen asortiman usluga.

"To je model kakav istorija zdravstvenog sistema nije poznavala", rekao je Bojić i dodao da je napravljen tim lekara poput Zvezdinog iz 1991. godine, koji su oplemenili srpsku medicinu novim podvizima.

Time je Insitut "Dedinje" postao magnet za privlačenje stranih pacijenata, dodao je Bojić.

Rekao je i da je izgradnjom "Dedinja 2" dobijena velika bitka, koja ne bi bila ostvarena bez razumevanja predsednika Aleksandra Vučića, ali ni bez zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Radovi bi, prema najavama, trebalo da budu završeni za godinu i po dana.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je veće zapošljavanje zdravstvenih radnika i da će u zdravstvu biti povećane plate već ove godine.

"Hoćemo da imate zadovoljne medicinske sestre i lekare, kao i da imate još sestara i lekara. Hoćemo da obezbedimo veće plate i imaćete ove godine veće plate. I to ćemo da obezbedimo", rekao je Vučić na obeležavanju početku radova na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2".

Vučić je istakao da će država to obezbediti ne samo što su sada ljudi na vlasti bolji, već zato što to može.

Naveo je da su i drugi hteli da grade bolnice i kliničke centre, ali nisu mogli, jer nisu imali uređene javne finansije.

Za izgradnju "Dedinja 2" obezbeđeno je 27,4 miliona evra, a posle izgradnje novog objekta na površini od 14.000 metara kvadratnih krenuće se u rekonstrukciju postojeće klinike "Dedinje 1".

Institut "Dedinje" sa 2.206 operacija na srcu jedna je od vodećih zdravstvenih ustanova tog tipa u Evropi i svetu.

Izvor: RTS

klinika Dedinje 2BojićVučićlekarimedicinske sestre
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva