:

:

TV Most

clock

Oktobar 30, 2020   13:30

0

95

Počela registracija za glasanje van Kosova na izborima u Podujevu i Severnoj Mitrovici

Centralna izborna komisija Kosova poručila je da od danas do 7. novembra traje prijava za registraciju za glasanje van Kosova za vanredne izbore za gradonačelnika Podujeve i Severne Mitrovice, prenosi Kosova pres.

Tokom ovog perioda, državljani Kosova koji su iz ove dve opštine, a žive van teritorije Kosova, mogu se prijaviti za registraciju da glasaju poštom.

CIK putem obaveštenja pojašnjava da se mogu prijaviti čak i oni koji nemaju državljanstvo Kosova, ali koji imaju pravo da budu državljani Kosova, prema Zakonu o državljanstvu.

 "Detaljne informacije i način prijave za registraciju objavljeni su na ovom linku: https://vvv.kkz-ks.org/sherbimet-per-votuesi/votimi-me-poste/. Svi koji se uspešno registruju kao glasači u inostranstvu mogu glasati tokom perioda glasanja putem pošte koji počinje 20. novembra i završava se 27. novembra 2020".

Kada je u pitanju glasanje za gradonačelnika Podujemo, svi birači koji su se uspešno prijavili kao glasači u inostranstvu u periodu koji je prethodno održan (16. do 23. februara) moraju to ponovo da urade.

"Da bi mogli da glasaju na vanrednim izborima za gradonačelnika u Podujevu, moraju ponovo da se prijave za registraciju i tek nakon registracije moći će da učestvuju u glasanju putem pošte“, kaže se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva