:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 13, 2019   9:32

0

286

Počela treća runda međustranačkog dijaloga

Treća runda međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima, uz posredovanje Evropskog parlamenta, počela je danas u Skupštini Srbije, a uvodna obraćanja trebalo bi da daju predsednica parlamenta Maja Gojković i ispred EP, Knut Flekenštajn.

U Skupštini Srbije o izbornim uslovima, koji se odnose na parlamentarne izbore 2020. godine, razgovaraće Tanja Fajon, predsednica delegacije u Odboru za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU i Vladimir Bilčik, stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, zatim predstavnici SNS, SPS, SDPS, PUPS, PS, SPP, dok opoziciju predstavljaju Stranka moderne Srbije, Nova stranka, SDA Sandžaka i samostalni poslanik Đorđe Vukadinović.

Ispred SNS-a, u parlamentu su Vladimir Đukanović i Vladimir Orlić, SPS predstavljaju Žarko Obradović i Đorđe Milićević, a Stranku pravde i pomirenja Muamer Zukorlić.

Od opozicionih lidera u Skupštini Srbije je predsednik Nove stranke Zoran Živković, a ispred SMS-a Vladimir Đurić.

Tokom treće runde biće održane tri sesije.

Na prvoj će biti napravljena procena situacije u pogledu implementacije dogovorenog tokom prve i druge runde, na drugoj bi trebalo da budu doneti završni koraci za sprovođenje obaveza usaglašenih tokom dijaloga, dok će na trećoj sesiji biti izneti zaključci.

Prema ranijim najavama, nakon završene treće runde, predsednica parlamenta Maja Gojković i predstavnici EP trebalo bi da održe konferenciju za novinare.

Izvor: T a n j u g

Evropski parlamentmeđustranački dijalogSkupština SrbijeMaja GojkovićTanja FajonKnut Flekenštajn
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva