:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Novembar 23, 2021   12:13

0

202

Počeli radovi na rekonstrukciji KBC Kosovska Mitrovica; Stojković: Savremena zgrada sa uslovima lečenja kao u Beogradu, Kragujevcu, Nišu….

Radovi na renoviranju, dogradnji nadgradnji Kliničko – bolničkog centra Kosovska Mitrovica danas su i zvanično počeli, renoviranjem Odeljenja fizijatrije.

Ovu zdravstvenu ustanovu danas je obišla pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković, koja u Kosovskoj Mitrovici boravi povodom obeležavanja Dana opštine i Dana oslobođenja grada u II Svetskom ratu.

Tom prilikom Stojković je istakla da je reč o projektu koji će se realizovati fazno.

„Danas započinjemo prvu fazu, izgradnjom zgrade Fizijatrije i rehabilitacije, površine oko 1.500 kvadratnih metara. Radimo kompletnu rekonstrukciju zgrade i nadogradnju. Kroz faze ćemo, završiti rekonstrukciju, dogradnju i nadgradnju kompletnog KBC-a. Biće to savremena zgrada koja će ispunjavati sve potrebe građana i uslovi lečenja se neće razlikovati od onih u Nišu, Kragujevcu ili Beogradu“ rekla je Stojković.


Načelnik Odeljenja fizijatrije pri KBC-u Kosovska Mitrovica dr Dragiša Milović  izrazio je zahvalnost u ime zdravstvenih radnika i pacijenata.

„Ovo je samo prvi korak ka rekonstrukciji i izgradnji KBC-a, znajući da je naš kliničko – bolnički centar najznačajnija zdravstvena ustanova na Kosovu i Metohiji. Ovo je veliki dan koji će ostati upamćen u istoriji našeg KBC-a“ istakao je Milović i zahvalio Kancelariji za KiM , Ministarstvu zdravlja i Vladi Srbije.

Pored pomoćnice direktora Kancelarije za KiM, KBC Kosovska Mitrovica obišli su i predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, predsednik Srpske liste i ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, kao i gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Milan Radojević.


Radovi  su započeti danas, na Dan Opštine Kosovska Mitrovica, kada se ujedno obeležava i 77. godina od oslobođenja grada u II Svetskom ratu. Tim povodom, u nastavku dana, održana je i Svečana akademija.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMKBC Kosovska MitrovicaKancelarija za KiMJelena StojkovićMilan Radojević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva