:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Maj 14, 2019   21:19

0

201

Počelo prvo polufinale Evrovizije - Srbija nastupa deveta

Najveće evropsko muzičko takmičenje počelo je  večeras u Tel Avivu! Tokom prve polufinalne večeri, za 10 mesta u finalu pokušaće da se izbore takmičari iz 17 zemalja, među kojima je i Srbija čija predstavnica je na evrovizijskoj bini treći put i izvodi pesmu „Kruna". Da li će za Nevenu Božović ovo biti „treća sreća"?

Za početak najvećeg televizijskog šou-programa podsećanje na prošlogodišnju pobedničku pesmu Toy i Netu koja je vratila „Evrosong" u Izrael.

Čast da otvori prvo od dva polufinala, ali i 64. izdanje takmičenja za najbolju pesmu Evrope ima predstavnica Kipra Tamta.

Svoje numere predstaviće i Crna Gora, Finska, Poljska, Slovenija, Češka, Mađarska, Belorusija, Srbija, Belgija, Gruzija, Australija, Island, Estonija, Portugalija, Grčka i San Marino.

Osim gledalaca iz 16 zemalja, čiji predstavnici večeras sa Nevenom Božović pokušavaju da se izbore za prolaz u finale, za predstavnicu Srbije moći će da glasaju i ljubitelji „Evrosonga" iz dve članice Velike petorke – Španije i Francuske i zemlje-domaćina Izraela.

Iz Srbije ne može da se glasa za našu predstavnicu Nevenu Božović.

Domaćini spektakla u hali „Ekspo" u Tel Avivu tokom obe polufinalne večeri, ali i finala biće najpoznatija izraelska manekenka svih vremena Bar Refaeli, Erez Tal, Asi Azar i Lusi Ajoub.

Ovogodišnji, 64. „Evrosong" održava se pod sloganom Usudi se da sanjaš (Dare to Dream).

Za muzički tron Evrope takmiče se predstavnici 41 zemlje. Obe polufinačne večeri daće po deset finalista kojima će se u završnici takmičenja, u subotu, pridružiti predstavnici zemalja Velike petorke - Francuske, Nemačke, Italije, Španije i Velike Britanije i zemlje-domaćina, prošlogodišnjeg pobednika - Izraela.

Izvor: RTS

Nevena BožovićEurosong 2019.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva