:

:

TV Most

clock

Oktobar 07, 2019   10:15

0

196

Počeo 19. ekonomski samit Srbije

U Beogradu je danas počeo dvodnevni 19. ekonomski samit Srbije na kojem će veliki broj govornika iz zemlje i sveta na nekoliko panela razgovarati o ciljevima i rezultatima ekonomskog razvoja zemlje i daljim planovima za održivi rast srpske ekonomije.

Dvodnevna konferencija u Beogradu bavi se svim izazovima sa kojima se politika i privreda Srbije suočavaju.

Na panelima, učesnici će takođe diskutovati i o uticaju veštačke inteligencije i odlaska stručnjaka iz Srbije u inostranstvo.

Nacionalna strategija za ostvarivanje privrednog rasta u narednoj deceniji i jačanje bankarskog sistema, pristupanje Srbije EU i perspektive Unije u svetlu Bregzita, neke su od tema kojima će se danas i sutra (7. i 8. oktobra) u Beogradu baviti učesnici samita, čiji je organizator TGI Group International.

Na samitu, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Udruženja poslovnih žena Srbije, Saveta stranih investitora i udruženje Confindustria, a čiji je medijski partner Tanjug, biće reči i o energetskim geopolitikama Srbije i regiona, kao i o pitanju stabilnosti jugoistočne Evrope.

Događaj, koji je i ove godine okupio veliki broj govornika, panelista, učesnika iz regiona i predstavnika međunarodne zajednice, otvoriće i druge aktuelne teme, kao što su povećani odliv radne snage, status infrastrukturnih projekata i planiranje novih...

Takođe, na skupu će govoriti i predstavnici vodećih globalnih preduzeća koje posluju u Srbiji, a ovogodišnji samit će završiti rad izlaganjima na temu digitalizacije i uticaja veštačke inteligencije u privrednim procesima.

Izvor: Танјуг

Ekonomski samit Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva