:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 27, 2023   18:25

0

51

Počeo četvrti protest opozicije ,,Srbija protiv nasilja"

Četvrti opozicioni protest ,,Srbija protiv nasilja" počeo je večeras nešto posle 18.00 časova ispred Narodne skupštine, odakle je planirana šetnja koja će se završiti formiranjem ,,prstena" oko zgrade Radio-televizije Srbije.

Kako navodi T a n j u g, saobraćaj je blokiran kod Narodne skupštine u oba smera.

Organizatori su najavili šetnju Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta i Takovskom do javnog servisa Srbije, koji, kako su rekli, mora da izveštava u interesu svih građana.

Građani su pozvani da na skup ponesu cvet kao simbol borbe protiv nasilja, ali i kao simbol tuge.

Na protest su došli predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, Radomir Lazović i Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd, Aleksandar Jovanović Ćuta iz  pokreta Moramo - Zajedno. 

Prva se na skupu obratila Ranka Kašiković, učesnica protesta.

Opozicija je ispostavila zahteve još pre nekoliko nedelja, a traže zaustavljanje promovisanja nasilja u javnom prostoru, kao i institucionalnu odgovornost.

Konkretno, zahtevi su smena saveta REM-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi zbog promocije nasilja, smena rukovodstva RTS-a zbog programa koji afirmišu nasilje, gašenje štampanih medija koji krše novinarski kodeks, kao i smenu ministra policije  Bratislava Gašića i šefa BIA-e Aleksandra Vulina.

Na protest su pozvali Zeleno-levi klub, odnosno pokret Ne davimo Beograd, Demokratska stranka, poslanički klub "Ujedinjeni", Moramo-Zajedno i Narodna stranka.

Prema najavi organizatora, protest bi trebalo da traje  do 22 časa.

Izvor: T a n j u g ; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva