:

:

TV Most

clock

April 17, 2019   12:59

0

122

Počeo sastanak Dodika, Čovića i Izetbegovića o formiranju vlasti

U Sarajevu je počeo sastanak lidera SNSD-a, Milorada Dodika, SDA Bakira Izetbegovića i HDZ-a Dragana Čovića o formiranju vlasti na nivou BiH. Neformiranje vlasti na nivou BiH velika sramota, rekao Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko.

Sastanak, čiji je domaćin Dodik, održava se u zgradi Predsedništva BiH. Formiranje vlasti je tema sastanka i stranačkih delegacija.

U delegaciji SNSD-a su Nikola Špirić, Nebojša Radmanović, Staša Košarac i Zoran Tegeltija, kandidat ove stranke za predsjedavajućeg Saveta ministara, prenosi RTRS.

Dodik je pre sastanka rekao da SNSD ne postavlja uslove za formiranje vlasti na nivou BiH i da politiku uslovljavanja vodi SDA.

"Ja sam ovde došao bez politike uslovljavanja. Sa stanovišta izbora Saveta ministara sa naše strane nije došao nijedan uslov, a od strane Bošnjaka svaki dan dolazi novi", rekao je Dodik novinarima u Sarajevu.

Podsetio je  da je Izetbegović odbio da potpiše izjavu o principima zajedničkog djelovanja.

"Kada je došlo do pomaka i dogovora o zajedničkoj izjavi, Čovića i ja smo potpisali, a Izetbegović nije. Sad je u priču ušao i Željko/ Komšić, i sad su mu potrebna četiri, a ne tri ministarstva i to traje beskonačno", istakao je Dodik.

Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko izjavio je u Banjaluci da je velika sramota što još nije formiran novi saziv Saveta ministara.

Posledice su vidljive već sada u Savetu Evrope, gde BiH više nije zastupljena, rekao je Incko, prenosi RTRS. 

Prema njegovim rečima, neformiranje vlasti nije dobro, jer narod očekuje da izvršne vlasti rešavaju bitne probleme građana.

On je istakao da je Republika Srpska veoma brzo formirala Vladu.

U vezi sa nacrtima zakona o izmenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima i o izmenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, koji se razmatraju u Narodnoj skupštini, Incko je rekao da na sastanku sa predsednikom parlamenta Nedeljkom Čubrilovićem nije išao u detalje.

Izvor: Танјуг

sastanakBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva