:

:

TV Most

clock

Januar 18, 2021   17:32

0

117

Početak drugog polugodišta na centralnom Kosmetu

U osnovnim i srednjim školama na centralnom Kosmetu počelo je drugo polugodište školske 2020/21 godine. Nastava je organizovana i u školama koje su prošle nedelje pogođene poplavama.

U Osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu, koja je bila pogođena prošlonedeljnim poplavama, izvrešeno je čišćenje  i dezinfekcija  objekta u kojem je prodrla voda, tako da je drugo polugodište počelo za sve đake ove škole.

„Poplavljeno je bilo dvorište škole, a po prvi put voda je ušla u pomoćni objekat. Nakon povlačelja vode, ostalo je mulja i tilja. Pomoćni radnici su to očistili, a u subotu su prostorije dezinfikovane. Kada vremenski uslovi to dozvole, uz pomoć vatrogasne službe  dvorište škole biće očišćeno i dezinfikovano“, rekao je direktor škole „Miladin Mitić“, Ljubiša Karadžić.

Zbog velikog broja đaka u ovoj školi je nastava, kao i u prvom polugodištu,po izmenjenom programu uz poštovanje svih epidemioloških mera.

„Škola u Lapljem Selu radi po kombinovanom modelu. Deca su podeljena po odeljenima u grupe, danas je prisutna A grupa od 11 časova, a u 14 časova dolazi B grupa nižih razreda. Danas je u školskim klupama A grupa viših razreda, a B grupa viših razreda prati nastavu onlajn. Sutra će u školi biti B grupa, dok će A grupa nastavu pratiti od kuće“, dodao je Karadžić.

Škola u Lepini, kao ni isturena odeljenja u Radevu i Batusu nisu imala štete usled  poplava, pa je nastava i ovde uredno organizovana.

„Naše škole nisu pretrpele veću štetu usled poplava, osim škole u Radevu gde je bio poplavljen deo dvorišta. Radujemo se polasku dece u školu. Mi radimo po osnovnom sistemu, tako da smo u školi svakog dana. Situacija je dobra, danas smo redovno počeli drugo polugodište“, rekla je za RTV Gračanica Zorica Talić, direktorka OŠ  „Vuk Karadžić“ u Lepini.

Danas je i u svim ostalim  školama  na teritoriji centralnog Kosmeta nesmetano nastavljen nastavni proces.

Izvor: RTV Gračanica

KiMdrugo polugodište
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva