:

:

TV Most

clock

Decembar 05, 2023   8:03

0

77

Počinje dvodnevni Inovacioni forum Srbija - Italija

Inovacioni forum Srbija - Italija pod nazivom "Sklapanje poslova radi inovacija", u organizaciji Privredna komora Srbije, biće održan danas i sutra u Beogradu.

Forum će otvoriti ambasador Italije Luka Gori, predsednik Vlade regije Lombardija Atilio Fontana i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović.

PKS organizuje događaj u saradnji sa Ambasadom Italije u Srbiji, Italijanskom trgovinskom agencijom (ITA), Regijom Lombardija, Ministarstvom informisanja i telekomunikacija i Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, a uz podršku organizacija "We Make Future" i "Impact Hub Serbia".

Cilj foruma je jačanje saradnje Italije i Srbije u oblasti inovacija kroz povezivanje italijanskih i srpskih kompanija, startapova, inkubatora, akceleratora ali i akademske zajednice dve zemlje, objavila je PKS.

Fokus će biti i na prenosu znanja i iskustava kompanija iz regije Lombardija koja se može pohvaliti najnaprednijim inovativnim ekosistemom u Italiji.

Forum će se baviti agrotehnologijom, primenom veštačke inteligencije u industrijskim procesima, zelenom tranzicijom, pametnim gradovima i održivom mobilnosti.

Forum se održava sutra u Narodnoj banci Srbije i  u PKS.

Nakon uvodnih izlaganja biće potpisani sporazumi o saradnji između Area tehnološkog parka iz Trsta i Naučno-tehnoloških parkova Beograda, Niša, Čačka i Novog Sada, kompanije Arexpo SpA i Naučno tehnološkog parka Novi Sad, i Univerziteta Insubria i Univerziteta u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Izvor: T a n j u g; Foto: PKS

Inovacioni forum Srbija - ItalijaPKSNBS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva