:

:

TV Most

Foto: Razvojna agencija Srbije

clock

Maj 27, 2020   8:56

0

40

Počinje izgradnja fabrike "Kjungšin kejbl" u Smederevskoj Palanci

U industrijskoj zoni Guberaš u Smederevskoj Palanci počinje izgradnja južnokorejske fabrike za proizvodnju kablova "Kjungšin kejbl". Investicija je vredna blizu 20 miliona evra, a naredne godine u ovoj fabrici zaposliće se oko 1.000 ljudi.

U novoj fabrici proizvodiće se delovi za automobile. Reč je o proizvodima visoke tehnologije koji predstavljaju budućnost automobilske industrije.

"Isto tako i budućnost da mladi inženjeri sa teritorije opštine Smederevska Palanka, iz gradova i opština koji gravitiraju ka našoj opštini, mogu da nađu svoje mesto pod krovom fabriike. To nije samo 1.000 radnih mesta, to je sigurno dve ili tri hiljade obezbeđenih porodica u narednom periodu", navodi Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka.

Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, u Smederevskoj Palanci trenutno ima oko 3.500 ljudi. Južnokorejska fabrika je najveća invsticija posle više od decenije.

Završetak izgradnje fabrike "Kjungšin kejbl" očekuje se već u novembru, a početak proizvodnje u aprilu naredne godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas ceremoniji postavljanja kamena temeljca budućeg postrojenja kompanije "Kjungšin kejbl" u Smederevskoj Palanci.

Izvor: RTS

Kjungšin kejblSmederevska Palankafabrika
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva