:

:

TV Most

Foto: EPA / EFE

clock

Jun 06, 2023   12:14

0

86

Počinje raspust za učenike osnovnih i srednjih škola

Danas počinje raspust i za osnovce i za srednjoškolce. Zbog tragedija koje su potresle društvo, Vlada je odlučila da se školska godina završi dve nedelje ranije.Vrata škola ostaju otvorena do 20. juna za one koji bi da poprave ocene, ali i za učenike na dopunskoj nastavi, u slobodnim aktivnostima i produženom boravku.

 

Vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević izjavio je za RTS da postoji zakonsko uporište da se školska godina završi dve nedelje ranije, kao i da će đaci imati priliku da do 20. juna poprave ocene.

,,Devedeset pet odsto naučno-nastavnog programa je realizovano. Postoji odstupanje od pet odsto koje je u zakonu dozvoljeno", objašnjava Milićević.

Naveo je i da nije reč o ishitrenoj odluci, da se ocene zaključuju 6. juna, ali da nastavnici predlažu zaključavanje ocena, a s tim upoznaju roditelje i učenike.

,,Ostavljaju na raspolaganju roditeljima i učenicima da razmisle li će do 20. juna, kroz određeni modalitet, đak želeti da pokuša da popravi ocene", rekao je Milićević u emisiji Oko.

Vlada Srbije je zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo donela odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji. 

,,U ovom trenutku, važnije je nego ikada pre, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu decu, jer ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu", istaknuto je u saopštenju.

Izvor: RTS;foto: EPA/ EFE

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva