:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2022   9:58

0

117

Počinje Vimbldon, Đoković od 14.30 protiv Kvona

Najbolji srpski teniser Novak Đoković danas počinje odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Engleske i pohod na 21. gren slem trofej.

 

Đoković će od 14.30 časova na Centralnom terenu igrati protiv Sunvu Kvona iz Južne Koreje. Kvon (24) je trenutno na 75. mestu ATP liste, a u karijeri je igrao samo jednom protiv Đokovića i to prošle godine u Beogradu. Srpski teniser je tada slavio 6:1, 6:3.

Đoković je prošle godine u finalu Vimbldona pobedio Italijana Matea Beretinija 6:7, 6:4, 6:4, 6:3. Najbolji srpski teniser je šest puta u karijeri trijumfovao na Vimbldonu. Treći igrač sveta je do sada osvojio 20 gren slem trofeja.

Od srpskih tenisera danas na teren izlaze i Laslo Đere, Aleksandra Krunić, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović.

Đere će na terenu broj sedam igrati oko 14 sati protiv Čileanca Alehandra Tabila. Krunićeva će na startu Vimbldona igrati protiv Rumunke Sorane Kirstee. Ovaj meč je planiran oko 14 sati na terenu broj osam.

Kecmanović, koji je na turniru postavljen za 25. nosioca, sastaće se oko 14.30 časova na terenu broj 14 sa Džonom Milmanom iz Australije. Lajović će imati težak zadatak na startu Vimbldona protiv Pabla Karenja Buste iz Španije. Organizatori su ovaj duel postavili na teren broj 15 kao treći meč dana, a ne bi trebalo da počne pre 17 sati.

Ovogodišnji Vimbldon obiluje kontroverzama. Čelnici ATP i WTA su odlučili da ne dodeljuju bodove zbog toga što su organizatori Vimbldona zabranili nastup ruskim i beloruskih teniserima i teniserkama zbog rata u Ukrajini.

U muškoj konkurenciji neće nastupiti dvojica najbolje plasiranih igrača na ATP listi Danil Medvedev i Aleksandar Zverev. Medvedevu je zabranjen nastup u Londonu zbog rata u Ukrajini, dok se Zverev oporavlja od povrede skočnog zgloba.

Na Vimbldonu će nastupiti i Amerikanka Serena Vilijams, koja nije igrala godinu dana zbog povrede. Ona je dobila specijalnu pozivnicu za učešće na trećem gren slem turniru sezone, a rivalka Amerikanki u prvom kollu biće Francuskinja Harmoni Tan.

Vimbldon se završava 10. jula, a nagradni fond iznosi više od 40 miliona funti.

Izvor: T a n j u g

VimbldonNovak Đoković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva