:

:

TV Most

Foto: facebook

clock

Jun 14, 2015   12:05

0

225

Počinje 4. festival evropskog filma Istok-Zapad

Tokom šest festivalskih dana u Beogradu biće prikazano 18 filmova u tri tradicionalne programske celine: Leteći cirkus Evorpe (evropski dečiji i porodični film), Raskršća (filmovi sa temom u fokusu) i Tranzicije (evropski žanrovski i autorski film).

U samoj završnici festival biće prizan i domaći višestruko nagrađivani film "Ničije dete", čiji reditelj Vuk Ršumović će zatvoriti festival, baš kao i jedan od najvećih evropskih filmskih hitova u ovoj godini - film "Dva čađava dana", britanskog reditelja Bena Pikeringa, sa Metom di Anđelom (serija Hustle) u glavnoj ulozi.

Ovogodišnja tema u fokusu je Drugi svetski rat: različiti pogledi 70 godina posle.

Po završetku festivalskog programa u Beogradu, ovaj društveno odgovorni festival se nastavlja u Nišu, gde će ovoga puta biti održana tradicionalna tribina na temu u fokusu. Poslednji segment festivala održaće se u Novom Sadu.

Organizatori festivala su Tangram Centar i Alpe Adria Culture Network u saradnji sa Etnografskim muzejem u Beogradu, Niškim kulturnim centrom, Kupina filmom, Regionalnim centrom za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Nišu i Medija reform centrom iz Niša.

Ovogodišnji festival podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i beogradske opštine Stari grad.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva