:

:

TV Most

Foto: facebook

clock

Jun 14, 2015   12:05

0

190

Počinje 4. festival evropskog filma Istok-Zapad

Tokom šest festivalskih dana u Beogradu biće prikazano 18 filmova u tri tradicionalne programske celine: Leteći cirkus Evorpe (evropski dečiji i porodični film), Raskršća (filmovi sa temom u fokusu) i Tranzicije (evropski žanrovski i autorski film).

U samoj završnici festival biće prizan i domaći višestruko nagrađivani film "Ničije dete", čiji reditelj Vuk Ršumović će zatvoriti festival, baš kao i jedan od najvećih evropskih filmskih hitova u ovoj godini - film "Dva čađava dana", britanskog reditelja Bena Pikeringa, sa Metom di Anđelom (serija Hustle) u glavnoj ulozi.

Ovogodišnja tema u fokusu je Drugi svetski rat: različiti pogledi 70 godina posle.

Po završetku festivalskog programa u Beogradu, ovaj društveno odgovorni festival se nastavlja u Nišu, gde će ovoga puta biti održana tradicionalna tribina na temu u fokusu. Poslednji segment festivala održaće se u Novom Sadu.

Organizatori festivala su Tangram Centar i Alpe Adria Culture Network u saradnji sa Etnografskim muzejem u Beogradu, Niškim kulturnim centrom, Kupina filmom, Regionalnim centrom za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Nišu i Medija reform centrom iz Niša.

Ovogodišnji festival podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i beogradske opštine Stari grad.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?