:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

April 18, 2023   9:26

0

62

Počinju prijave za polaganje prijemnog za specijalizovane škole

Učenici osmog razreda koji nameravaju da upišu neku od specijalizovanih srednjih škola mogu od danas do 24. aprila da se prijave za polaganje prijemnog ispita preko portala Moja srednja škola. Miloš Blagojević iz Ministarstva prosvete kaže da su najpopularniji IT smerovi za računarstvo i informatiku.

Sve aktivnosti u vezi sa završetkom osnovne škole i upisom u srednju školu biće obavljane preko portal Moja srednja škola bez podnošenja ijednog papira.

Blagojević kaže za RTS da se prijavljivanje za polaganje prijemnih ispita vrši od danas do ponedeljka.

"Imamo mogućnost prijavljivanja i u osnovnim i srednjim školama, u osnovnim matičnim i srednjim u kojima se polaže prijemni. To se radi u petak i u ponedeljak, 21. i 24. aprila", navodi Blagojević.

Ističe da je i onlajn procedura jednostavna, potrebno je otići na sajt Moja srednja škola i pratiti uputstva koja se tu nalaze.

Blagojević kaže da je za ovu godinu spremljeno oko 4.500 mesta za upis u specijalizovana odeljenja.

"Ponuda je velika. Sem mesta za učenike sa posebnim sposobnostima u gimnazijama, imamo obuhvaćene i likovne i muzičke škole", ističe Blagojević.

Očekuje da će sva mesta biti popunjena, ali ističe da mesta neće biti za sve.

"Otprilike nam se prijavi oko 7.000 učenika za 4.500 mesta. Interesovanje je različito, ali su možda najpopularniji IT smerovi za računarstvo i informatiku", kaže Blagojević.

Polaganje prijemnih ispita biće održano tokom maja, a učenici i roditelji rezultate će moći da vide na portalu Moja srednja škola. 

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva