:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 29, 2019   9:07

0

342

Podgorica: Kosovo će verovatno ponovo na izbore, DSK će biti kažnjen kao podmukla stranka

Bivši albanski ambasador na Kosovu Gezim Podgorica smatra da je vrlo verovatno da će na Kosovu biti organizovani novi izbori, prenosi Koha.

On kaže da će u slučaju novih izbora lideru Samoopredeljenja Aljbinu Kurtiju biti otežana pozicija ali da veruje da će biračko telo ipak uspeti pravilno da proceni njegovu politiku.

Podgorica je, za RTV Time, rekao da je u jedno siguran – da će Demokratski savez Kosova na ponovljenom glasanju biti kažnjen kao “podmukla stranka”.

“Samoopredeljenje bi na izborima imalo više političkih protivnika koji bi stvorili međusobni savez. Ali uverenje da je Samoopredeljenje bilo iskreno u svim političkim akcijama ipak bi moglo povećati javnu podršku. Pad podrške će imati DSK jer je to podmukla stranka koja nije uspela da ispuni ono što je obećala”, rekao je Podgorica.

Iako je u javnosti stvorena slika da je problem između dve stranke nastao zbog mesta predsednika Kosova, on to vidi kao izgovor.

“O tom pitanju se nije razgovaralo pre i posle izbora”, rekao je on i dodao da su se za pregovaračkim stolom pojavili predlozi DSK koji su imali ulogu da ometaju pregovarački proces.

“DSK i druge stranke ne žele da naruše odnos koji su imale jedna sa drugom. One žele da pokvare pregovore o formiranju institucija. Aljbin Kurti i Samoopredeljenje su izvan tog sistema”, smatra Podgorica.

Izvor: Kosovo online/Koha Ditore

KiMPodgoricaizboriSamoopredeljenjeDSK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva