:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Septembar 02, 2019   19:20

0

178

Podignuta optužnica protiv Todorića

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv osnivača koncerna "Agrokor" Ivice Todorića.

Pored Todorića, optužnica je podignuta i protiv još dvoje hrvatskih državljana i jedne austrijske državljanke, prenosi portal Indeks.

Kako se navodi, tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv osumnjičenih zbog krivičnog dela zloupotrebe poverenja u poslovanju i zbog krivičnog dela podsticanje na zloupotrebu poverenja u poslovanju, kao i pomaganja u zloupotrebi poverenja u poslovanju.

"Prvookrivljeniku, kao predsjedniku uprave jednog koncerna, i drugookrivljeniku, kao izvršnom direktoru financija u koncernu, stavlja se na teret da su tijekom 2013. godine zlouporabili svoj položaj u koncernu jer su, na štetu koncerna, omogućili plaćanje 1,25 milijuna eura u korist švicarskog trgovačkog društva za savjetodavne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna. Na opisani način se švicarsko trgovačko društvo nepripadno materijalno okoristilo, a nastupila je šteta za koncern u iznosu od 1,25 milijuna eura", piše u saopštenju DORH-a.

Dodaje se da je četvrtoj optuženoj, odgovornoj osobi tog švajcarskog preduzeća, stavlja se na teret da je prvooptuženom i drugooptuženom pomogla izdavanjem računa, u ime te firme, za navodno obavljene savetodavne usluge.

Trećeokrivljena, koja je bila članica uprave istog koncerna, tereti se da je podsticala na krivično delo.

Izvor: RTS

AgrokorIvica Todorićoptužnica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva