:

:

TV Most

clock

Avgust 02, 2019   14:00

0

492

Podneto 100 krivičnih prijava za ratne zločine Srba na Kosovu

Opštinska kancelarija za ratne zločine u Đakovici podnela je još 100 krivičnih prijava u vezi sa ratnim nasiljem srpske policije i vojske, čime je ukupni broj podnesenih prijava dostigao 1500.

Kancelarija za prikupljanje i dokumentovanje ratnih zločina iz Đakovice, saopštila je danas da je Specijalnom tužilaštvu u Prištini podnela 100 novih krivičnih prijava protiv navodnih srpskih ratnih zločinaca.

Ovo su poslednje prijave u seriji od preko hiljadu prijava za ratne zločine, koje je Kancelarija za prikupljanje i dokumentovanje ratnih zločina podnela kosovskim tužiocima.

„Danas smo podneli 12. tranšu prijava za zločine koje su srpski zločinci počinili u opštini Đakovica”, rekla je zaBIRN Škendije Hoda, šefica kancelarije.

„Do sada smo (podneli) oko 1500 krivičnih prijava”, dodala je Hoda.

Iz kancelarije ističu da će zajedno sa prijavama dostaviti i dokaze i dokumenta koja su pronađena kod srpskih vojnih, policijskih i paravojnih snaga koje su delovale u Đakovici tokom rata 1998-99.

U ratu na Kosovu ubijeno je više od 10.000 albanskih civila, dok je stotine hiljada proterano. Neke žrtve su kasnije pronađene u skrivenim masovnim grobnicama u Srbiji.

Danas se 1600 osoba na Kosovu i dalje vodi kao nestalo, i to su uglavnom Albanci, ali ima i Srba.

Izvor: Radio Kontakt Plus, Birn

KiMkrivične prijaveSrbinavodni zločiniĐakovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva