:

:

TV Most

Foto: Tviter / Mihail Podoljak

clock

Mart 14, 2022   11:48

0

160

Podoljak: U toku pregovori Rusije i Ukrajine, teški razgovori

Četvrta runda pregovora Rusije i Ukrajine počela je danas, a razgovori koji se vode su teški, ali su u toku, saopštio je savetnik ukrajinskog predsednika i pregovarač Mihail Podoljak.

"Strane aktivno izražavaju svoje određene stavove. Komunikacija se održava, ali je teška. Razlog za neslogu su previše različiti politički sistemi", naveo je Podoljak na Tviteru.

On je uz to objavio fotografiju pregovora, koji se održavaju u formatu video konferencije, prenosi Rojters.

Podoljak je prethodno rekao da će se četvrta runda pregovora između Ukrajine i Rusije fokusirati na postizanje dogovora o prekidu vatre, povlačenju trupa i bezbednosnim garancijama za Ukrajinu.

"Stav Ukrajine je ostao nepromenjen u insistiranju na prekidu vatre pre nego što bi se mogli održati razgovori o budućim odnosima", napisao je Podoljak na društvenim mrežama i u pratećem video snimku, a prenosi agencija Rojters.

"Pregovori. Četvrta runda. O miru, prekidu vatre, trenutnom povlačenju trupa i bezbednosnim garancijama. Teška diskusija", napisao je Podoljak, dodajući da veruje da Rusija "i dalje ima zabludu da je 19 dana nasilja nad (ukrajinskim) mirnim gradovima prava strategija".

Izvor: T a n j u g

Mihail PodoljakUkrajinaRusijapregovori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva