:

:

TV Most

Foto: RTS, printscreen

clock

Mart 06, 2019   15:55

0

242

Podrška Češke evropskom putu Srbije

Češka je uverena da će Evropska unija, uprkos izazovima, nastaviti politiku proširenja, a na tom putu Srbija može da računa na češku podršku, istakao je predsednik Predstavničkog doma parlamenta Radek Vondarček u razgovoru s predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković. Tokom posete Pragu, Maja Gojković se srela i sa predsednikom Senata Češke Jaroslavom Kuberom.

Predsednik Predstavničkog doma Parlementa Češke Radek Vondarček kaže da će se Češka zalagati da Evropska unija nastavi sa politikom proširenja, na kojoj je i nastala.

"Tako da ćemo i dalje podržavati Srbiju u otvaranju novih poglavlja na putu evrointegracija. Kao jedan od osnivača CEFTE svuda ćemo ukazivati da smo protiv takse koje je Priština uvela na robu iz Srbije, jer takav stav narušava principe saradnje", kaže Vondarček.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže da je u Pragu razgovarano i o mogućnosti saradnje parlamenata sa čitavom višegradskom grupom, kao važnom grupom na nivou EU.

"Zahvalila sam se na podršci Češke Srbiji na putu ka Eu i razgovarali smo o brojnim teškoćama pred kojima se nalazi EU, kao što su Bregzit i migrantska kriza, i o politici EU proširenja", kaže Gojković.

Ukazala je na to da sve zemlje EU pa i Češka smatraju da takse Prištine treba da se ukinu i da treba nastaviti dijalog između Beograda i Prištine.

Izvor: RTS

Maja GojkovićSrbijaČeška
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva