:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Februar 15, 2019   14:24

0

226

Podrška deci oboleloj od raka širom Srbije

Svetski dan dece obolele od raka obeležava se u više od 30 gradova širom Srbije. Sa manifestacija u Beogradu, Kraljevu i Vrnjačkoj Banji poslate su poruke podrške deci koja se leče od te bolesti.

U Knez Mihailovoj ulici u Beogradu održana je manifestacija pod sloganom "I ja se borim". Prisustvovali su roditelji, prijatelji, volonteri, javne ličnosti, građani.

Volonteri Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka, koji su kao deca izlečeni od te bolesti, simbolično su u vazduh pustili srce podrške.

Tamara Klarić iz NURDOR-a rekla je da se oni bore za izgradnju roditeljske kuće u Beogradu, jer je glavni grad najveći dijagnostički i terapijski centar u Srbiji.

"Često su to porodice koje nisu u materijalnoj mogućnosti da priušte smeštaj godinu dana, koliko traje lečenje", ukazuje Klarićeva.

Najbolje se, kako ističe, može pomoći tako što će svi poslati SMS poruku na broj 1150. Cena je sto dinara i važi za sve mreže u Srbiji, dodala je Klarićeva.

Podrška deci oboleloj od raka poslata je danas i iz Vrnjačke Banje i Kraljeva.

Centralne manifestacije sa muzičkim programom održane su na Trgu kod vrapca i Trgu Svetog Save, odakle su tačno u 13.00 simbolično poslata srce podrške za sve mališane koji se leče od raka, ali i onima koji više nisu sa nama.

U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka, dok u svetu od raka svake godine oboli 160 hiljada dece, a maligne bolesti odnesu 90 hiljada dečjih života.

Izvor: RTS

podrška deci oboleloj od rakaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva