:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 20, 2018   13:38

0

289

Podrška ekonomskom osnaživanju žena

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je da država nastavlja da se zalaže da kroz zakone i institucije pruži podršku ženama uopšte i njihovom ekonomskom osnaživanju.

U razgovoru sa izvršnom direktorkom Nacionalne Alijanse za Lokalni Ekonomski Razvoj (NALED) Violetom Jovanović, ministar Đorđević je rekao da je najčešći razlog zbog koga se žene žrtve nasilja vraćaju nasilnicima jeste njihova loša materijalna situacija, a Vlada i Ministarstvo žele da ekonomskim osnaživanjem žena upravo to preduprede.

"Izrada Zakona o socijalnom preduzetništvu je završnoj fazi, a jedan od prioriteta svakako ostaje ekonomsko osnaživanje žena, što će uticati na veću socijalnu uključenost ženske populacije, uz istovremeno smanjenje nasilja u porodici", istakao je ministar.

Đorđević je, navodi se u saopštenju, naveo da je cilj Vlade da žene budu cenjene i poštovane i da naš odnos prema njima posluži i drugima.

On je naglasio da je saradnja Ministarstva i NALED-a na visokom nivou i očekuje da će se takva saradnja nastaviti i u 2019. i da će zajedničkim zalaganjem obezbediti bolje uslove za život svih građana Srbije.

Direktorka NALED-a Violeta Jovanović složila se da je neophodno raditi na ekonomskom osnaživanju žena i istakla da se nada da će zajedničkim zalaganjem Ministarstvo i NALED doprineti rodnoj jednakosti, uklanjanju rodno nametnutih uloga i tome da se žene u Srbiji što više ekonomski osamostale.

Izvor: RTS

Zoran ĐorđevićNALEDŽene
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva