:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 23, 2019   11:13

0

237

Podrška Kine i Rusije za dijalog o KiM ključna

Samit u Pekingu "Jedan pojas - jedan put" biće prilika da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u susretu sa predsednicima Kine Si Đinpingom i predsednikom Rusije Vladimirom Putinom još jednom dobije uveravanja o značaju poštovanja međunarodnog prava u slučaju Kosova i Metohije, rekao je diplomata Zoran Milivojević gostujući na TV Pink.

Bilateralna saradnja sa Kinom ima i političku dimenziju jer prisustnost kroz investicije jača naše argumente u odbrani državnog i nacionalnog interesa u vreme kada sa Zapada stižu pritisci oko Kosova i Metohije, ocenio je Milivojević i dodao da je posebno važan stav Kine i Rusije od kojih rasplet oko Kosova i Metohije zavisi i ne može bez njih.

Tema Kosovo i Metohija visoko je na lestvici interesa zapadnih sila i pritisaka ka Srbiji, kaže Milivojević i dodaje kako je samit prilika da Kina potvrdi podršku koju daje Srbiji odnosno da potvrdi podršku međunarodnom pravu pravu, kako bi se sve rešavalo "tamo gde mu je mesto, i kako treba da bude".

" To nam daje više argumenata i političke snage, u odbrani strateških interesa, i naših argumenata pred samit u Berlinu", rekao je Milivojević i izrazio uverenje da ćemo podršku dobiti što će biti argumenti koji će nam omogućiti da kažemo to je tako bez obzira šta mi želimo.

Milivojević je rekao da Srbija vodi neutralnu politiku, i zato je idealan partner za kinesku spoljnu politiku a sa druge strane, ocenio je, imamo jednu svetsku silu Kinu koja nas ničim ne uslovljava i zato imamo tako kvalitetne odnose.

Prisustvo Kine ekonomski ovde, daje nam mogućnost da promovišemo našu nezavisnu i neutralnu poziciju, rekao je on.

Izvor: Танјуг

Zoran Milivojević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva