:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 16, 2015   12:05

0

176

Podrška Srbiji da postane punopravni član EU

-Stilijanides je istakao značaj održavanja sastanka šefova Vlada "Zapadnobalkanske šestorke" sledeće sedmice u Briselu, na kome će se razgovarati o infrastrukturnim projektima od strateškog značaja radi boljeg povezivanja u regionu i sa Evropskom unijom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vučić je u razgovoru sa komesarom EU naglasio punu posvećenost Vlade Srbije evropskim integracijama, jer je to najvažniji spoljnopolitički prioritet zemlje.

Premijer je naveo da je proces skrininga uspešno završen prošlog meseca i da je Srbija potpuno spremna za otvaranje pregovaračkih poglavlja, kao nove faze na putu do punopravnog članstva u Evropskoj uniji.

"Srbija odlučno sprovodi suštinske reforme da bi ispunila postavljene ciljeve i one već daju opipljive rezultate u srpskom društvu i privredi", rekao je srpski premijer.

Vučić zahvalio je komesaru Stilijanidesu na solidarnosti koju je Evropska unija pokazala prema Srbiji tokom katastrofalnih poplava u maju prošle godine, ne samo upućivanjem tehničke pomoći, nego i izdvajanjem 60,2 miliona evra iz Fonda solidarnosti za saniranje posledica poplava.

Dvojica sagovornika izrazila su zadovoljstvo što je potpisan sporazum o učešću Srbije u Mehanizmu civilne zaštite Evropske unije. Komesar Stilijanides kaže da EU i time pokazuje da računa na Srbiju ne samo kao na budućeg člana, nego kao najvažnijeg partnera Unije u regionu, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva