:

:

TV Most

clock

Februar 16, 2021   13:57

0

161

Podsećanje na zločin u Livadicama:Srbi nemaju prava da zaćute

Pokret socijalista u današnjem saopštenju za medije podseća na zločin koji se pre 20 godina dogodio kod mesta Livadice, a u kojem je u napadu albanskih terorista ubijeno 12, a ranjeno 43 Srba.

"Da pre dvadeset godina šiptarski teroristi nisu u autobusu Niš ekspresa kod mesta Livadice ubili dvogodišnjeg Danila Cokića, danas bi on imao dvadeset dve godine, i njegova ubijena majka bi mu rodila brata ili sestru, radovala bi se njegovom odrastanju i nadala unucima", kaže predsednik PS Aleksandar Vulin, a navodi se u saopštenju te stranke.

Za taj zločin, kao i sve druge zločine prema Srbima na Kosovu i Metohiji niko nije odgovarao, dodaje ministar policije i poručuje: "Dvadeset godina je dovoljno vremena da Međunarodna zajednica koja je Rezolucijom 1244 preuzela odgovornost za vladavinu prava na Kosovu i Metohiji ili nađe ubice ili prizna da je nesposobna i nezainteresovana".

Tamo gde Srbi nemaju i svog sudiju i svog policajca, tamo za Srbe nema ni prava ni pravde, konstatuje Vulin i dodaje: "Ni UNMIK, ni Kfor, ni Euleks neće podsetiti na pobijene Srbe, zato Srbi nemaju prava da zaborave i zaćute. Bar da podsetimo da su postojali".

Izvor: T a n j u g

Livadicezločinautobus Niš ekspresPokret socijalistaAleksandar Vulin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva