:

:

TV Most

Foto: Novosti online

clock

Jul 22, 2021   22:02

0

16

Podsticaj vakcinaciji nacionalnih manjina, ministarka Čomić poručila - imunizacija jedini način da pobedimo koronu

Kampanja za promociju vakcinacije pripadnika nacionalnih manjina, koja sadrži poruke na 19 jezika, predstavljena je danas u Palati Srbije, a ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić ocenila je da je vakcinacija svih građana jedini način da se pobedi pandemija.

U okviru kampanje, za 23 zajednice nacionalnih manjina, na 19 jezika pripremljeno je oko 44.000 flajera, 1.200 postera, kao i 21 džingl za radijsko emitovanje i 21 animirani film.

Čomić je rekla da je cilj kampanje, koja je pripremljena u saradnji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), da se pošalje poruka o važnosti vakcinacije, a koja će biti razumljiva pripadnicima nacionalnih manjina.

 - Nama su svi građani u Srbiji isti bez obzira na kom jeziku govore, zato smo odlučili da pošaljemo upozoravajuću poruku na jezicima koje će svi razumeti, da pandemija nije gotova i da moramo da se vakcinišemo - rekla je Čomić na prezentaciji kampanje.

Ona je pozvala sve medije u Srbiji da odgovorno izveštavaju o temi vakcinacije i da informacije koje plasiraju o toj temi budu istinite i u skladu sa profesionalnim kodeksom.

Predsedavajući Koordinacije nacionalnih saveta nacionalnih manjina Borče Veličovski kaže da poruke o vakcinaciji treba da stignu do milion ljudi u Srbiji, a koji su pripadnici nacionalnih manjina i da oni treba da dobiju informaciju na svom jeziku. On je rekao da se kampanjom pokazuje interesovanje rukovodstva Srbije i pripadnika nacionalnih zajednica da se pandemija završi i podstakne vakcinacija svih građana.

 - Ova kampanja je važna jer omogućava da svaki građanin na svom maternjem jeziku dobije pravu informaciju koja glasi - vakcina spašava život - kaže Veličovski, koji je tom prilikom pozvao sve pripadnike manjinskih grupa da se vakcinišu.

Predstavnik GIZ-a Robert Bu rekao je da ta organizacija već godinu dana sprovodi različite aktivnosti u cilju suzbijanja posledica virusa korona, kao i da je informisanje o značaju vakcinacije ključno.

On je naglasio da je ta organizacija, prošle nedelje, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog pokrenula još jedan projekat koji će se baviti pitanjima imunizacije ali i obrazovanjem.

Izvor: Танјуг, Novosti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?