:

:

TV Most

Foto: Novosti online

clock

Jul 22, 2021   22:02

0

70

Podsticaj vakcinaciji nacionalnih manjina, ministarka Čomić poručila - imunizacija jedini način da pobedimo koronu

Kampanja za promociju vakcinacije pripadnika nacionalnih manjina, koja sadrži poruke na 19 jezika, predstavljena je danas u Palati Srbije, a ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić ocenila je da je vakcinacija svih građana jedini način da se pobedi pandemija.

U okviru kampanje, za 23 zajednice nacionalnih manjina, na 19 jezika pripremljeno je oko 44.000 flajera, 1.200 postera, kao i 21 džingl za radijsko emitovanje i 21 animirani film.

Čomić je rekla da je cilj kampanje, koja je pripremljena u saradnji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), da se pošalje poruka o važnosti vakcinacije, a koja će biti razumljiva pripadnicima nacionalnih manjina.

 - Nama su svi građani u Srbiji isti bez obzira na kom jeziku govore, zato smo odlučili da pošaljemo upozoravajuću poruku na jezicima koje će svi razumeti, da pandemija nije gotova i da moramo da se vakcinišemo - rekla je Čomić na prezentaciji kampanje.

Ona je pozvala sve medije u Srbiji da odgovorno izveštavaju o temi vakcinacije i da informacije koje plasiraju o toj temi budu istinite i u skladu sa profesionalnim kodeksom.

Predsedavajući Koordinacije nacionalnih saveta nacionalnih manjina Borče Veličovski kaže da poruke o vakcinaciji treba da stignu do milion ljudi u Srbiji, a koji su pripadnici nacionalnih manjina i da oni treba da dobiju informaciju na svom jeziku. On je rekao da se kampanjom pokazuje interesovanje rukovodstva Srbije i pripadnika nacionalnih zajednica da se pandemija završi i podstakne vakcinacija svih građana.

 - Ova kampanja je važna jer omogućava da svaki građanin na svom maternjem jeziku dobije pravu informaciju koja glasi - vakcina spašava život - kaže Veličovski, koji je tom prilikom pozvao sve pripadnike manjinskih grupa da se vakcinišu.

Predstavnik GIZ-a Robert Bu rekao je da ta organizacija već godinu dana sprovodi različite aktivnosti u cilju suzbijanja posledica virusa korona, kao i da je informisanje o značaju vakcinacije ključno.

On je naglasio da je ta organizacija, prošle nedelje, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog pokrenula još jedan projekat koji će se baviti pitanjima imunizacije ali i obrazovanjem.

Izvor: Танјуг, Novosti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva