:

:

TV Most

clock

Oktobar 15, 2019   20:45

0

190

Poginuo i šesti turski vojnik u Siriji

Tursko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je preminuo vojnik koji je ranjen u minobacačkom napadu izvedenom iz Manbidža čime je broj poginulih turskih vojnika u ofanzivi u Siriji porastao na šest.

Reč je o jednom od osam vojnika koji su ranjeni danas, prenosi AP.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je da je dosad poginulo i 16 boraca sirijske opozicije koje podržava Turska.

Turska je pokrenula ofanzivu na severu Sirije kako bi proterala odatle kurdske borce koje smatra teroristima.

Damask zauzeo strateške objekte u provinciji Raka

Sirijske vladine snage uspostavile su kontrolu nad gradom Tabka i obližnjim aerodromom u provinciji Raka, kao i nad brojnim mostovima na reci Eufrat i dve hidroelektrane, objavilo je danas rusko ministarstvo odbrane na svom sajtu.

Ministarstvo je ranije danas saopštilo da je Damask uspostavio punu kontrolu nad gradom Manbedž i obližnjim mestima.

U saopštenju se navodi da su američke snage napustile baze na području tog grada, prenosi Tas s.

Tu informaciju ranije danas potvrdila je američka vojska.

Lekari bez granica se povlače iz Sirije

Lekari bez granica odlučili su danas da suspenduju većinu aktivnosti na severoistoku Sirije i da evakuišu osoblje zbog turske vojne operacije na tom području.

Ta humanitarna organizacije je saopštila je da je zbog ekstremno nasilne situacije prinuđena da napusti gradove Ain Isa i Al-Hol, kao i prihvatni centar u kojem se nalaze hiljade žena i dece, članovi porodica pripadnika Islamske države.

U saopštenju se navodi da je zbog "veoma nepredvidive i promenljive situacije" nemoguće da humanitarna organizacija obezbedi bezbedan prilaz kako bi pružila medicinsku i humanitarnu pomoć ugroženima, prenosi AP.

Lekari bez granica su naveli da, zbog borbi različitih grupa, više ne mogu da garantuju bezbednost svom osoblju iz Sirije i drugih zemalja.

Izvor: Танјуг

Sirija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva