:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Januar 12, 2020   15:05

0

369

Poklon paketi iz Republike Srpske obradovali decu u Velikoj Hoči

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov podelio je danas više od 80 poklon paketa učenicima Osnovne Škole “Svetozar Marković” iz Velike Hoče i najavio nastavak akcije u okviru koje će više od stotini mališana sa KiM biti gosti u gradovima Srpske.

Deca iz Velike Hoče nisu krila radost zbog posete i poklona koje su dobili. 

Jovana Micić je po poklone došla sa bratom i sestrom, mali Luka je poklone uzeo za svoju mlađu braću i sestre, a poklonima sa obradovao i Jovan Đuričić koji pohađa drugi razred osnovne škole.

„Radujem se poklonima i jedva čekam da vidim šta ima u njima kod kuće. Hvala svim vršnјacima iz Republike Srpske,“ kaže Jovana.

„Hvala Republici Srpskoj što su mi dali paketiće,“ poručio je i maleni Luka jedva noseći paketiće koje je poneo kući za svoju braću i sestre.

Svake godine sa po nekoliko hiljada poklon paketića Odbor za Kosovu i Metohiju obraduje sprske mališane. Arlov kaže da je ove godine akcenat stavljen na srpske sredine u Metohiji. U jučerašnjem danu pokloni su podeljeni deci iz Banja; Suvog Grla, Crkoleža, Opojana, Kline, Istoka i Goraždevca, dok će mališanima iz Severne Mitrovice paketići biti uručeni sutra.

„U našoj velikoj akciji „Za dječiji osmjeh“, koju smo organizovali preko osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj u novembru i decembru je učestvovalo preko 40.000 učenika, prosvetnih radnika, profesora i nastavnika. Hteli smo da obradujemo decu na Kosovu i Metohiji. Ukupno 94 srednje i osnove škole su učestvovale u ovoj akciji kao i u akciji za izgradnju Dnevnog centra „Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici. To je veliki projekat našeg Odbora", rekao je Arlov.

Direktor Škole u Velikoj Hoči Marko Spasić uručio je zahvalnicu Miloradu Arlovu se za sve što je činio i što je učinio za ovdašnju decu.

„Evo i ovo godine kao i svake godine gospodin Milorad Arlov obraduje decu ovde u Veliko Hoči i ja se u ime dece i u ime kolektiva, u ime roditelja i u svoje lično ime najsrdačnije zahvaljujem na pomoći i poklonima koji nam mnogo znače.“

Arlov je najavio da će u junu ove godine biti nastavljena akcija "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ kad će više od hiljadu dece, zajedno sa svojim nastavnicima, doći u Republiku Srpsku.

Predsednik Odbora za KiM je istakao da je do sada prikupljeno više od 105.000 evra za izgradnju Dnevnog centra u Severnoj Mitrovici. Kaže da akcija traje i dalje i nada se da će na praznik Preobraženja Gospodnjeg Centar biti kompletno završen i predat roditeljima na upotrebu.

Izvor: Kosovo online

KiMOdbor za pomoć Srbima na KiMArlovVelika Hočanovogodišnji paketići
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva