:

:

TV Most

clock

Jun 13, 2019   17:54

0

602

Pokrenuta istraga protiv policajca koji je pucao u gume kombija u Jošanici

Policijski inspektorat Kosova pokrenuo je istragu protiv pripadnika Policije Kosova koji je pucao u gume kombi vozila u mestu Jošanica, u opštini Leposavić, javio je Radio Kontakt Plus, pozivajući se na regionalnog portparola Kosovske policije Branislava Radovića.

U sredu uveče jedinica pogranične policije Kosovske policije otvorila je vatru na vozilo sa KG registarskim oznakama, pucavši u gume, nakon što je vozač u okviru rutinske kontrole odbio da se zaustavi.

Međutim, u jutrošnjem policijskom izveštaju saopšteno je i to da je vozač kombija pokušao da pregazi policijske službenike, što je, kako se navodi, bio razlog da policija otvori paljbu iz oružja. Daljom proverom utvrđen je identitet osobe iz vozila, a reč je o M.Z. iz sela Vuča, takođe u opštini Leposavić.

„Osumnjičeno lice, kosovski Srbin, ne poštujući naredbe, vozilom u pokretu pokušao je da udari policijske službenike, koji su zbog opasnosti bili prinuđeni da upotrebe službeno oružje“, navodi se u policijskom izveštaju. Advokat iz Severne  Mitrovice, Nebojša Vlajić, u izjavi za KoSSev ističe da je policija nezakonito upotrebila oružje i da mora da bude upozorena na takvo kršenje zakona, dodajući da policajac koji je to učinio mora da bude kažnjen.

“Kosovski zakon o policiji član 27 predviđa kada policajac sme da upotrebi vatreno oružje. Upotreba vatrenog oružja prema automobilu koji odbija da stane je apsolutno nezakonita“, istakao je Vlajić.

Policajac je, prema njegovim rečima, „dužan da navodnu opasnost po sopstveni život otkloni na druge načine, ukoliko je moguće, a ne pucanjem”.

Vlajić je naglasio da je upotreba vatrenog oružja zakonita jedino u slučaju da policajac mora da zaštiti svoj život ili život drugih ili spreči krivično delo koje dovodi do velike opasnosti po život drugih lica.

“Ovakvo pucanje, makar i u vazduh je apsolutno nezakonito i policija mora da bude upozorena na takvo kršenje zakona, a policajac koji je to učinio mora da bude kažnjen“, zaključio je on.

Izvor: FoNet, RTK2

KiMKPSistraga
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?