:

:

TV Most

Foto: Opština Štrpce

clock

Novembar 30, 2021   15:21

0

190

Polaganjem zakletve Dalibor Jevtić preuzeo dužnost gradonačelnika u Štrpcu

Polaganjem zakletve Dalibor Jevtić je preuzeo dužnost gradonačelnika Opštine Štrpce, a odbornici Skupštine opštine preuzeli su mandat u novom sazivu lokalnog parlamenta.

Gradonačelnik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić u svom govoru je naveo da preuzimajući dužnost oseća ogromnu odgovornost jer posao gradonačelnika koji će obavljati u narednom periodu neće biti nimalo lak s obzirom na to da je prethodni gradonačelnik Bratislav Nikolić imao impresivne rezultate u vođenju ove lokalne samouprave, koje je teško nadmašiti.

”Zato je prvo i osnovno da od prvog dana zasučemo rukave i naporno radimo, svakodnevno jer nema vremena za vikende i praznike ako hoćemo da sve naše ciljeve ispunimo. Naši ciljevi su jasni, želimo da u svim segmentima društva i života napravimo rezultate”, rekao je Jevtić.

Naveo je da će mu nastavak razvoja malinarstva i poljoprivrede, otvaranje jedne fabrike, kvalitetno vodosnabdevanje svih naselja biti cilj za koji ima viziju kako da ostvari i istakao da će aktivno raditi i na boljim uslovima u oblastima obrazovanja, zdravstvene zaštite i zaštiti životne sredine, kroz realizaciju različitih projekata.

Dalibor Jevtić je kazao da je ekonomija stub opstanka svakog društva i da je nezaposlenost trenutno najveći problem i istakao da će se intenzivno raditi na rešavanju ovog problema i obezbeđivanja posla za mlade kako bi ostali u opštini Štrpce.

”Imao sam već priliku da razgovaram sa potencijalnim investitorima koji su spremni da otvore određene proizvodne pogone u našoj opštini. Sa druge strane, resurse koje imamo a koje nam je dala priroda u smislu prelepe Šar planine je nešto što mora biti konačno iskorišćeno kako bi Ski centar Brezovica dobila onaj turistički sjaj koji zaslužuje, i samim tim otvorila na stotine novih radnih mesta u oblasti turizma”.

Opština Štrpce će i dalje biti primer multietničnosti ne samo na Kosovu već i čitavom Balkanu rekao je Jevtić i napomenuo, da će sve nevećinske zajednice u ovoj opštini biti ravnopravne u ostvarenju boljih životnih uslova.

”Za mene je život važniji od politike i vodeći se tom filozofijom želim da mi razgovaramo o životu, a ne o politici. Siguran sam da ćemo tako više svi zajedno uspeti. Gradonačelnik sam svim građanima Štrpca, podjednako”, rekao je on.

Na kraju je kazao da Štrpce voli iskreno i kada su mi nudili posao van ovog prelepog mesta, koliko god te pozicije bile nešto što se ne odbija,  uvek je odlučivao da ostane i da je Štrpce kao mesto uvek bilo i biće njegov izbor življenja.

”Ja imam san da naša opština iz dana u dan bude bolje mesto za život svih nas, podjednako vaše i moje dece, da nam mladi ne odlaze već da ovde ostaju, da nas u budućnosti bude više i da budemo primer kako se snovii ostvaruju”.

Gradonačelnik Jevtić je naveo da će puna transparetnost u radu biti nešto što se podrazumeva i to će biti odlika rada izvršne vlasti. Transparetnost kao obaveza ali i sredstvo borbe protiv onih koji konstatno šire dezinformacije.

Saziv Skupštine Opštine Štrpce broji 15 odbornika od čega je 10 iz Srpske liste, dva iz Pokreta Samoopredeljenje, dva Zajedno za Štrpce i jedan iz Građanske inicijative Sloboda Štrpce.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Dalibor JevtićOpština Štrpce
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva