:

:

TV Most

clock

Oktobar 24, 2020   15:03

0

83

Polemika Glišića i Martinovića o položaju Srba van zemlje

Šef poslanika SNS Aleksandar Martinović i samostalni poslanik Vladan Glišić, polemisali su danas u Skupštini Srbije, gde je u toku rasprava Preloga zakona o ministarstvima, o Srbima koji žive van zemlje.

Glišić je rekao da neće podržati Predlog zakona o ministarstvima, ne zato što je opozicioni poslanik, već zbog toga što nema ministarstva za dijasporu.

On je pohvalio to što će Vlada u budućnosti imati ministarstvo za brigu o porodici i demografiji i ministarstvo za brigu o selu, ali je naveo da je za poboljšanje situacije u tim oblastima potrebna korenita promena društva.

"Ne možemo živeti u jednom modelu radikalnog potrošačkog društva, surovog kolonijalizma koji ima sve najradiklanije oblike uništavanja našeg društva koji mi podržavamo, tako što svakog stranog investitora dočekujemo kao robovlasnika", rekao je Glišić.

On smatra da nije normalno to što Srbja nema instituacinalni okvir za komunikaciju sa dijasporom, zahvaljujući kojoj milijarde evra ili dolara dolaze u zemlju.

Martinović je rekao da ga malo čudi vokabular koji koristi Glišić, jer je, kako kaže, to vokabular Komunističke partije, odnosno Kominterne.

"Kolonijalizam, krupni kapital i tako dalje, to je jezik kojim se govorilo pre 50, 70 ili 80 godina", rekao je Martinović.

On ga je prijateljski posavetovao da se kloni te terminologije kojom se koristila i Demokratska stranka, navodeći da je to terminologija onih koji su politički propali.

"Ne da nisu uspeli na izborima, nego su zbrisani s političke scene Srbije zato što su ubeđivali građane da ne vide ono sto zaista postoji. Vučić otvori jednu fabriku, a oni kažu: ma, to nije ništa. Otvori deset, a oni kažu: ma, to nije ništa....", rekao je Martinović.

Istakao je da će nova Vlada biti Vlada kontinuiteta i da će SNS insistirati na tome.

Martinović je ukazao i da je predsednik Aleksandar Vučić mnogo toga uradio za Srbe u dijaspori i da je posle dugog niza godina ponovo vratio u spektar političkog interesovanja položaj srpskog naroda u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori...

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva