:

:

TV Most

clock

Novembar 17, 2019   13:14

0

49

Policajac u Honkongu ranjen strelom

Jedan policajac u Hongkongu pogođen je strelom kada je policija upotrebila suzavac i vodene topove u pokušaju da rastera demonstrante koji su okupirali kampus univerziteta.

Demonstranti su danas gađali policiju Hongkonga zapaljivim bombama i strelama nakon što su u univerzitetskom kampusu izbili novi neredi, a jedan policijski zvaničnik pogođen je u nogu.

Policija je koristila vodene topove i ispaljivala mlazove plave boje nakon što je nekoliko demonstranata viđeno kako strelama gađaju sa krovova zgrada u okviru Politehničkog Univerziteta Hongkonga.

Politehnički univerzitet u Hongkongu jedan je od brojnih univerzitetskih kampusa, koji su protekle nedelje korišćeni kao tačka okupljanja za učesnike protesta.

Zvaničnik policije zadužen za medije pogođen je strelom u nogu, saopštila je policija. On je prebačen u bolnicu.

Požari i eksplozije osvetlili su nebo iznad Univerziteta u kvartu Kouvlun nakon što su demonstranti bacili više zapaljivih bombi, u nekim slučajevima koristeći katapult, a policija je odgovorila suzavcem.

Posle nekoliko sati mira, dok su demonstranti većinom spavali na travnjacima i u univerzitetskoj biblioteci, policija je ponovo ispalila suzavac. Demonstranti su odgovorili zapaljivim bombama, od kojih su neke zapalile drveće ispred kampusa. 

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva