Policija u Minsku pucala na ljude

:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Avgust 12, 2020   21:46

0

35

Policija u Minsku pucala na ljude

Beloruske specijalne snage su iz pušaka sačmara pucale na ljude u Minsku koji su sa balkona govorili demonstrantima gde da se sakriju, javlja Sputnjik.

"Pored metro stanice 'Gruševka' iz policijskih automobila je izletela specijalna policija. Demonstranti su počeli da beže. Sa balkona okolnih zgrada ljudi su vikali gde da se sakriju, a kao odgovor na to, na 'koordinatore' su nekoliko puta pucali“, naveo je dopisnik ruske agencije.

Belorusko udruženje novinara je saopštilo da su uhapšena dva poljska novinara.

Mediji javljaju i da je u centru grada saobraćajca udarilo vozilo, ali da je on ostao živ. U toku je istraga. Nejasno je da li ovaj incident ima veze sa protestima.

I u Gomelju se večeras okupilo stotinak ljudi. Vozači automobila im sviraju, dajući time podršku. Neke devojke nose hrizanteme. Međutim, nije primetno prisustvo pripadnika policije.

Protesti su počeli 9. avgusta, odmah nakon objavljivanja preliminarnih rezultata predsedničkih izbora na kojima je pobedio Aleksandar Lukašenko. Od tada, svako veče se u većim gradovima Belorusije okupljaju pristalice opozicije, dok ih policija rasteruje, koristeći suzavac, gumene metke i šok bombe.

Izvor: T a n j u g

Belorusijapredsednički izboripolicijaprotesti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva