:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Maj 31, 2020   18:57

0

292

Policijskoj stanici “Sever” u prvom kvartalu ove godine prijavljeno 56 različitih slučajeva

U periodu od 12.03 2020 do danas u okviru nadležnosti policijske stanice “Sever” registrovano je 56 prijavljenih slučajeva, 50 okarakterisanih kao krivično delo, jedan kao kršenje javnog reda i mira, tri prekršaja po zakonu o bezbenosti saobraćaja i dva incidenta, stoji u izvestaju policijske stanice Sever za prvi kvartal ove godine.

Od težih krivičnih dela koja su rešena do sada su, šest slučajeva nasilja u porodici, zbog čega su dva lica zadržana 48 sati u pritvoru po nalogu nadležnog tužioca. Tokom epidemije bilo je 16 slučajeva koji su prekršili pravila mera zaštite od koronavirusa po članu 250. krivičnog zakonaKosova i 9 teških krađa.

Procenat ukupnog broja razrešenih slučajeva je za 17 posto veći u odnosu na isti period prošle godine, kaže se u izveštaju policijske stanice za prvi kvartal ove godine.

Izveštaj je podneo Đorđe Karamarković, komandir policijske stanice Severna Mitrovica i zahvalio Opštini Kosovska Mitrovica i Kriznom štabu zbog dobre međusobne koordinacije koju su imali tokom pandemije Kovid-19, dodavši da su imali dobre rezultate na obezbeđivanju karantina ali i odličnu sardanju građana tokom sprovođenja mera protiv širenja epidemije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMKPS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva