:

:

TV Most

clock

Februar 03, 2020   23:00

0

110

Politika: Malo srpskih političara na Molitvenom doručku

Tradicionalnom Molitvenom doručku čiji je domaćin američki predsednik Donald Tramp, u četvrtak će u Vašingtonu prisustvovati 3.000 gostiju iz više od 100 zemalja.

Među njima biće i potpredsednik Skupštine Vladimir Marinković, koji je  rekao je za "Politiku" da će se do tada sresti s više kongresmena i senatora među kojima su Stiv Stajvers i Emanuel Kliver, kopredsedavajući srpskog kokusa.

"Videću se takođe sa članovima kabineta Donalda Trampa, sa sekretarom za stanovanje i urbani razvoj Benom Karsonom, a na samom događaju 6. februara očekujem priliku da se vidim s državnim sekretarom Majkom Pompeom, kao i sa Ivankom Tramp", rekao je Marinković.

Kako je prenela RTV Novi Pazar, u Vašington je i ove godine pozvan direktor opšte bolnice Novi Pazar Meho Mahmutović, a prema medijskim napisima, prestižnom događaju kao i više puta dosad prisustvovaće i lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković i njegova uspruga Danica.

Utisak je ipak, piše "Politika", da u Srbiji više ne vlada jagma da se obezbedi pozivnica za ovaj skup kao u prvoj dekadi ovog veka.

Šef diplomatije i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić dobio je poziv i ovog puta, ali kao i prošle godine neće ići zbog obaveza. Na put neće ni još jedan redovan učesnik, ministar u vladi i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović, piše list.

U svojstvu lidera Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žika Gojković dobija poziv drugu godinu zaredom, ali ni on, kako se navodi, zbog obaveza ne može da ide.

Izvor: T a n j u g

Molitveni doručakSADDonald TrampVladimir MarinkovićVuk DraškovićNenad PopovićIvica Dačić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva