:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 27, 2019   8:16

0

227

Politika: Mondoloni ide u Pariz na molbu Makrona

Dosadašnji amabsador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni od 1. avgusta počinje da radi na novoj dužnosti, mestu direktora Direkcije za kontinentalnu Evropu, a kako piše "Politika", u Pariz se vraća na molbu predsednika Emanuela Makrona.

 

Kako navodi list, pozivajući se na izvor u francuskoj ambasadi, Mondoloniju je taj posao nuđen još od maja, ali je on uporno odbijao zeleći da ostane u Beogradu. 

Tek kada ga je lično predsednik Emanuel Makron prilikom nedavnog boravka u Beogradu zamolio da preuzme dužnost Mondoloni je pristao, navodi "Politika".

On će se na novoj dužnosti baviti Balkanom (ne i zemljama koje su u EU), zatim centralnom Azijom, Potkavkazjem, Rusijom, Ukrajinom, Krimom, Moldavijom...

Mondolonija će u Beogradu zameniti Žan Luj Falkoni.

"Mondonloni nam ga je predstavio kao velikog stručnjaka za multilateralu, ali ne i za bilateralu. Odličan je poznavalac evropskih prilika, i sistema funkcionisanja EU. Zbog toga su ga i izabrali, a ne zato što ima iskustva u bezbednosti", tvrde sagovornici lista i objašnjavaju da je novi ambasador predao agreman i čeka odobrenje zvaničnog Beograda.

Falkoni je trenutno ambasador Francuske u kancelariji UN u Beču i zameniće Mondolonija posle samo dve i po godine službovanja u Beogradu.

Izvor: T a n j u g

Mondoloniambasador FrancuskeBeogradEUŽan Luj Falkoni
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva