:

:

TV Most

clock

Oktobar 29, 2022   11:48

0

116

Poljanski: Cilj Ukrajine je da uvuče NATO u sukob sa Rusijom

Ukrajini je potrebna provokacija sa "prljavom bombom" za uvlačenje NATO-a u sukob sa Rusijom, smatra prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

On je za list Izvestija rekao da su zapadne zemlje u više navrata izjavljivale da je upotreba nuklearnog oružja u Ukrajini "crvena linija" koja će povući za sobom neke odlučnije akcije sa njihove strane i nagoveštavale direktnu umešanost zemalja NATO-a.

"To je upravo ono što ukrajinskom režimu treba da ostane na vlasti", ocenjuje Poljanski.

Prema njegovim rečima, sadašnja sredstva koja NATO obezbeđuje nisu dovoljna za ukrajinske vlasti, pa zato postoji potreba da se izvede provokacija.

"Za sada je to samo snabdevanje oružjem, obaveštajni podaci, druga pomoć, instruktori, što je, naravno, mnogo. Ali to očigledno nije dovoljno za kijevski režim, pa im je potrebna ili neka velika provokacija ili "prljava bomba", koja je takođe veoma velika provokacija ako se izvede", rekao je Poljanski.

Dodao je da Rusija pokušava da skrene pažnju svima na tu očiglednu taktiku, koja nosi pogubne posledice po ceo svet.

Rusija tvrdi da Ukrajina priprema provokaciju sa "prljavom bombom", za šta bi optužila Moskvu, dok Kijev i zapadne zemlje odbacuju tvrdnje Rusije.

Izvor: T a n j u g

PoljanskiUkrajinaNATORusijarat
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva