:

:

TV Most

clock

Novembar 15, 2022   20:37

0

100

Poljska: Dve osobe poginule u eksploziji kod granice s Ukrajinom; Pentagon ispituje navode o raketama

Dve osobe su poginule danas u Prževodovu, selu u istočnoj Poljskoj, nedaleko od granice sa Ukrajinom, saopštili su vatrogasci.

„Vatrogasci su na licu mesta, nije jasno šta se desilo'', rekao je predstavnik lokalne vatrogasne službe, prenosi Rojters.

AP javlja, pozivajući se na američke bezbednosne izvore, da su eksploziju izazvali zalutali ruski projektili iz susedne Ukrajine.

Poljski mediji javljaju da su dve osobe poginule kada su dve zalutale rakete pale danas popodne na selo Prževodov u pokrajini Lublin, na poljskoj strani poljsko-ukrajinske granice.

Prema pisanju lokalnih medija, premijer Poljske Mateuš Moravjecki sazvao je hitan sastanak vladinog odbora za pitanja nacionalne bezbednosti i odbrane.

„Dve zalutale rakete pale su u selo Prževodov u pokrajini Lublin na granici sa Ukrajinom. Udarile su u sušare za žito. Dve osobe su poginule. Na licu mesta su policija, tužilaštvo i vojska'', javlja lokalni Radio ZET.

Poljski mediji navode da je današnji ruski raketni napad u Ukrajini bio najmasovniji od početka vojne intervencije, kao i da je tokom napada lansirano više sto krstarećih projektila na Harkov, Kijev, Lavov i Kovel, i da su mnogi gradovi ostali bez struje.

Pentagon ispituje navode o raketama

Pentagon je saopštio da ne može da potvrdi izveštaje da su ruski projektili pali na poljsku teritoriju.

"Svesni smo medijskih izveštaja u kojima se navodi da su dve ruske rakete pogodile lokaciju unutar Poljske blizu granice sa Ukrajinom. Trenutno nemamo nikakve informacije koje bi potvrdile te izveštaje, i dalje ih ispitujemo" naveo je portparol Pentagona brigadni general Patrik Rajder.

Izvor: Agencije; Foto: RT

UkrajinaPoljskagranate
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva