:

:

TV Most

Foto: Blic

clock

Novembar 21, 2021   11:18

0

165

Poljska razmatra zatvaranje granice sa Belorusijom zbog migranata

Poljska ne isključuje mogućnost zatvaranje granice sa Belorusijom zbog migrantske krize, izjavio je danas poljski premijer Mateuš Moravjecki posle sastanka sa estonskom premijerkom Kajom Kalas u Talinu.

"Razmišljamo o koracima u smislu sve ozbiljnijih ekonomskih sankcija, uključujući i zatvaranje poljsko-beloruske granice sa strane Poljske", precizirao je premijer Moravjecki, prenosi Sputnjik.

Trenutno je Poljska, kako se navodi, zatvorila samo jedan drumski granični prelaz Kuznica.

"Spremni smo da primenimo ovaj korak eskalacije, odnosno zatvaranje drugih prelaza, zatvaranje tranzitnih i trgovinskih mogućnosti kako bismo izvršili ekonomski pritisak na Lukašenkov režim", dodao je on.

Poljski premijer se nada da će beloruske vlasti krizu rešiti slanjem migranata kući.

"Želimo da Lukašenku damo šansu da napravi korak unazad i vrati migrante u njihove zemlje porekla. Prvo smo zatvorili prelaz u Kuznici", dodao je Moravjecki.

Moravjecki je tokom jučerašnjeg dana izjavio da će održati niz razgovora u Evropi o pritisku migranata na granici Evropske unije sa Belorusijom.

Kako je preneo AP, Moravjecki bi trebalo da se sastane sa svojim kolegama iz članica EU Litvanije, Letonije i Estonije, koje su, takođe, pogođene pritiskom migranata poslednjih meseci, ali u manjoj meri.

Izvor: Танјуг

PoljskaBelorusijamigrantigranica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva