:

:

TV Most

Foto: Foto Tv Most

clock

Maj 09, 2015   18:12

0

184

Položeni venci na spomenik Ščerbini u Mitrovici

Na danšnji dan, veliki u istoriji i Rusa i Srba, polaganjem venaca na spomenik Ščerbinu, Ruskom konzulu u Kosovskoj MItrovici, odaje se počast velikom prijatelju i pokazuju neraskidive veze naša dva naroda.

"Zahvaljujemo se Srpskom narodu i rukovodstvu što su prisustvovali parade velike pobede, velikom jubileju. To je veliki događaj i za Rusiju i za Srbiju koje su zajedno učestvovale u borbi protiv fašizma", rekao je šef Ruske kancelarije u Prištini, Andrej Lisovoj dodavši da je danas veoma važan dan jer imamo tradicionalno dobre odnose ne samo po pitanju politike, već kulturne, duhovne i religiozne veze koje predstavljaju srž našeg odnosa.

"Ništa ne može da naruše novi prioriteti i izmenjena politika. Zato, smatramo da današnje polaganje venaca na spomenik Ščerbinu koji, iako je pogubljen 1903. godine od Turaka predstavlja doživotne veze I simbol je našeg prijateljstva.”, rekao je Lisovoj u Kosovskoj MItrovici.

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice, Goran Rakić poslao je pozdrave Ruskoj federaciji na današnji dan velike pobede nad fašizmom.

"Ta borba se i dalje nastvalja sada je jedan novi vid političke borbe, ali se nadam da će I Rusija I Srbija pobediti u toj borbi. A mi smo položili vence našem junaku, kažem našem, jer ako je Ruski I naš je", rekao je Rakić.

Grigorij Stepanovič Ščerbin poginuo je u vreme napada Arbanasa na Kosovsku Mitrovicu 1903. Godine, od metka kaplara Turske vojske Ibrahima Halija.

Izvor: Tv Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva