:

:

TV Most

clock

Januar 27, 2021   11:24

0

89

Pomoć EBRD za uvođenje interneta po selima

Predstavnici Vlade Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj potpisali su danas sporazum o donaciji vrednoj 1,7 miliona evra za projekat uvođenja širokopojasnog interneta u ruralna područja u Srbiji.

 

Donacija je namenja za pripremu projektno tehničke dokumentacije, a obuhvatiće 90.000 domaćinstava u 600 naselja širom Srbije.

Time će, kako je objasnila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, biti obezbeđeno da dve trećine domaćinstava, koja sada nemaju širokopojasni internet, budu njime pokrivena.

Matić je nakon potpisivanja sporazuma rekla da ovaj čin potvrđuje odlučnost Vlade Srbije da će svi građani koji su do sada bili bez interneta i na neki način izopšteni, dobiti pristup internet, u skladu sa vremenom u kome živimo.

To se, naglašava, posebno odnosi na učenike i napominje da potpisivanje sporazuma na praznik Svetog Save ima svojevrsnu simboliku.

Matić je učenicima čestitala Svetog Savu, šskolsku slavu, i poručila da će uvođenje šsirokopojasnog interneta podići nastavu u Srbiji na jedan viši nivo.

Sporazum su u ime Vlade Srbije potpisali ministarka Tatjana Matić i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimovih, i direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan Žužana Hargitai, u prisustvu šefa Delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija i ambasadora Austrije u Srbiji Nikolausa Luterotija.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva