:

:

TV Most

Foto: RTS, printscreen

clock

Decembar 19, 2018   12:41

0

492

Pomoć studenata za majke i bebe u Mitrovici

Studenti u Kosovskoj Mitrovici, umesto mirnog protesta, kojim od uvođenja taksi od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije i odluke Prištine da formira vojsku, izražavaju svoje nezadovoljstvo, ponovo u humanitarnoj akciji. Ovog puta, pripremili su poklone za naše najmlađe sugrađane, u porodilištu Kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Danas je 29. dan protesta, a studenti su rešili da umesto performansa danas izvedu humanitarnu akciju.

Porodilje Svetlana Božović i  Fatma Murić  , zahvalile su studentima na lepim poklonima .

- Pokloni se sastoje od dve kupke, pampers pelena i vlažnih maramica koje smo sami, od svojih džeparaca kupili za ove mališane – rekla je Vićentijević i najavila još humanitarnih akcija u narednom periodu.

Jedna od retkih sredina sa pozitivnim prirodnim priraštajem je severna Кosovska Mitrovica, a prema rečima načelnice Ginekološko – akušerskog odeljenja mitrovačke bolnice Milijane Milenković broj novorođenih beba u ovoj godini iznosiće blizu 600, koliko je u proseku bilo i ranijih godina.

- Poslednjih nedelja imamo problema sa antibioticima, ali činimo sve i snalazimo se kako posao i pacijenti ne bi trpeli – rekla je doktorka Milenković i zahvalila se studentima koji su ih, kako je rekla, nas ovom akcijom posebno dirnuli i obradovali.

U mitrovačkom porodilištu ove godine rođeno je 526,a poslednjih par dana 17 beba,koje su već dobile prve novogodišnje paketiće.

Studenti prištinskog Univerziteta za sve novorodjene bebe pripremili su poklone.Ovo je još jedan način njihove mirne borbe  za elementarna lhudska prava.

Izvor: TV Most, RTS

proteststudenti u Kosovskoj Mitrovicitakse
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva