:

:

TV Most

clock

Avgust 03, 2020   11:19

0

199

Pomoć za obnovu crkve Svetog Save u južnom delu Kosovske Mitrovice

Čelnici lokalne samouprave opštine Kosovska Mitrovica, obišli su danas crkvu Svetog Save u južnom delu Kosovske Mitrovice i tom prilikom najavili pomoć koja je obezbeđena iz lokalnog budžeta opštine, a koja će biti upotrebljena za obnovu spoljnjeg osvetljenja porte crkve.

Tom prilikom, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, istakao je da je ovo samo mali doprinos akciji koju je pokrenulo Ministarstvo kulture i Kancelarija za Kosovo i Metohiju u cilju očuvanja i obnove srpske kulturne baštine na prostoru AP Kosovo i Metohija.

Predsednik Privremnog organa još jednom je podsetio da je pomenuti pravoslavni hram koji se nalazi u južnom delu Kosovske Mitrovice, bio meta napada tokom martovskog pogroma 2004. godine, kada je zapaljen i u velikoj meri oštećen, ali uz božiju i pomoć nadležnih institucija Republike Srbije isti se obnavlja, a posebnu zahvalnost izrazio je Jereju Nenadu Stojanoviću, koji sa svojom suprugom i 4 dece živi u objektu koji se nalazi neposredno uz crkvu i koji je zaslužan što se u crkvi svakodnevno vrše svi verski obredi, uz veru i nadu da će broj vernika koji posećuju crkvu rasti iz dana u dan.

Izvor: TV Most,saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva