:

:

TV Most

clock

Maj 23, 2019   10:40

0

325

Pomoć za porodice i narodne kuhinje na KiM

Tokom maja meseca francuska humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo", na čijem je čelu Arno Gujon, finansirala je kupovinu i postavljanje 20 plastenika za  porodice širom Kosova i Metohije, kao i tri velika plastenika za potrebe narodnih kuhinja. Ukupna vrednost kupljenih plastenika je 15. 000 evra.

Dimenzije porodičnog plastenika su 10x5 metara, što je dovoljno da jedna petočlana porodica zadovolji jednogodišnje potrebe za povrćem. S druge strane, plastenici koji su kupljeni za potrebe Narodnih kuhinja su 6x20 metara i predstavljaju značajnu pomoć za rad ove ustanove. 


„Želim pre svega da se zahvalim svim donatorima koji su učestvovali u ovom projektu. Uz njihovu pomoć uspeli smo da promenimo svakodnevicu za 20 porodica i da značajno pomognemo samoodrživost narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji",  naglasio je Arno Gujon, osnivač i direktor francuske NVO „Solidarnost za Kosovo".


Do sada, organizacija „Solidarnost za Kosovo", kupila je ukupno 93 nova plastenika za podršku razvoja poljoprivredne delatnosti na Kosovu i Metohiji.

Izvor: TV Puls

humanitarna pomoćArno GujonSolidarnost za Kosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva