:

:

TV Most

clock

Januar 23, 2020   20:30

0

439

Pomoć za socijalno ugrožene porodice u opštini Zubin Potok

Nakon što je kosovska policija puna dva časa zadržala zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Miljana Ranđelovića, na administrativnom prelazu Brnjak, bez ikakvog povoda i obrazlozenja on je u Zubinom Potoku razgovarao sa rukovodstvom ove Opštine i čelnicima kulturnih, prosvetnih i javnih preduzeća.

Randjelovic je sa predsednikom Privremenog organa Opštine Zubin Potok Srđanom Vulovićem obišao socijalno ugrožene porodice u selu Jabuka, Gornji Jasenovik i Crepulja i obećao im bolje uslove za život.

Sedmočlana porodica Biševac iz sela Jabuka živi od socijalne pomoći i poljoprivrede. Za lečenje desetogodišnje Zorice potrebno je mnogo novca, na sreću opština Zubin Potok i Kancelarija za Kosovo i Metohiju im dosta pomažu.

Milomir Biševac kaže da bi bez pomoći, koja im stiže, teško mogli preživeti.

Pomoć je stigla i za porodicu Đukić iz Gornjeg Jasenovika, kao i Đurićima iz Crepulje kojima opština Zubin Potok i Kancelarija za KiM pomažu oko izgradnje kuće.

Goran Đurić iz Crepulje kaže da su oni ostali ovde i da bi im drago bilo da ima još porodica koje bi došle i ostale.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i lokalna samouprava potrudiće se da ovim porodicama obezbede što bolje uslove za život.

"Opština Zubin Potok i Kancelarija za Kosovo i Metohiju za prošlu i ovu godinu opredelila je za velike infrastrukturne projekte milijardu i dvesta miliona dinara. To su projekti koji ne mogu puno da znače baš svim žiteljima opštine Zubin Potok i zbog toga smo mi ovih dana i nedelja u poseti ljudima koji su ponosni i ne žele da traže pomoć ni od koga, a treba im pomoć. Mi želimo da pronađemo takve ljude da sa njima razgovaramo i da im pomognemo", rekao je Miljan Ranđelović zamenik direktora Kancelarije za KiM.

Srđan Vulović predsednik Privremenog organa opštine Zubin
Potok, kaže da opština pomaže socijalno ugroženo stanovništvo u skladu sa svojim mogućnostima. On je istakao da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju dodatno izdvojila sredstva za pomoć ovim ljudima.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Miljan Ranđelović razgovarao je o problemima meštana ovog kraja i načinu da se ti problemi reše sa rukovodstvom opštine Zubin Potok i čelnicima javnih preduzeća.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva